> By Pinja: Ostoksia ja kokemuksia Wish-verkkokaupasta
.
.

tiistai 26. syyskuuta 2017

Ostoksia ja kokemuksia Wish-verkkokaupasta

Oletteko te kuulleet kiinalaisesta verkkokaupasta nimeltä Wish? Itse tutustuin kyseiseen kauppaan noin vuosi sitten, ja sen jälkeen olen tilannut sieltä muutamia tuotteita tänne kotisuomeen. Videolla esittelenkin muutamia ostoksia kyseisestä kaupasta ja lopuksi kerron hieman omia kokemuksiani ostoksiin ja Wishiin liittyen.


Ajattelin myös vastata muutamaan kysymykseen tässä blogin puolella.


1. Kuinka kallista Wishissä on?
-  Se riippuu, mitä tilaat. Itse pyrin tilaamaan Wishistä mahdollisimman halpoja tuotteita, sillä jos tuote ei miellytäkkään niin menetys ei ole kovin suuri. Monia tuotteita saa ihan euron-parin hintaan.

2. Kuinka kauan toimitus kestää?
- Tuotteet tulevat yleensä Kiinasta, joten ei kannata odottaa että tavara tulisi seuraavalla viikolla jo perille. Jotkut tuotteet ovat tulleet jopa viikon päästä, mutta osalla on mennyt kuukausi. Jotkut tuotteet eivät ole koskaan tulleet perille.

3. Mitä jos tuote ei tule perille?
-  Silloin Wish maksaa sinulle tavaran hinnan takaisin postikuluineen. Ja jos Wish on jo maksanut sinulle tuotteesta joka on myöhässä ja se tuote yllättäen vielä joskus tuleekin perille, sinun ei tarvitse maksaa rahoja takaisin.

4. Onko tavaroiden laatu hyvä vai huono?
- Sanoisin, että se on siltä väliltä. Jotkut tavarat ovat yllättävän hyviä, mutta osasta kyllä huomaa että kyseessä on halpa Kiinatavara. Pari tilaamaani juttua on hajonnut, kuten esimerkiksi kellosta lähti rannekkeen lenksu ja repusta pala, johon kiinnittyy olkain. 

5. Minkä koon valitsen, jos tuotteet tehdään Kiinassa?
- Jos kokosi on M ja L rajoilla, kannattaa ottaa L. Tuotteet ovat suunniteltu pienikokoisille aasialaisille, joten esimerkiksi vaatteet ovat aika pieniä. Itselläni kokojen valinta on ollut helppoa, sillä kroppani on aika lailla samoissa mitoissa kuin kiinalaisillakin (eli pieni xs). Wishissä saa onneksi jättää palautetta, että oliko tilaamasi tuote liian pieni, sopiva vai normaali - ja näin seuraavat ostajat voivat lukea muiden kokemuksia vaatteen istuvuudesta.

6. Suositteletko Wishiä muille?
- Suosittelen, jos otat tilaamasi tuotteet avoimella mielellä vastaan. Joskus tuote voi näyttää erilaiselta kuin kuvassa, mutta itselläni on ihan hyvät kokemukset kyseisestä kaupasta (paitsi videolla kertomani Wishin moka, jonka takia he ovat minulle velkaa 50 euroa edelleen). En itse lähtisi tilaamaan suurilla rahamäärillä Wishistä mitään, ja yleensä tilaankin maksimissaan kymmenellä eurolla tuotteita.

: Pinja

19 kommenttia:

 1. Kivoja ostoksia! Itse bongasin Wishin kesän alussa ja kaikkea kivaa sieltä kyllä löytyy :D Vielä en oo uskaltautunut tilaamaan muuta kun pari pientä tuotetta. Hirveesti houkuttelis noi vaatteet tuolla, mutta pitää varmaan aika tarkkaan katella koot :D Vähän kyllä jännittää kun oon kuullu, että jonkun verran on ollut ongelmia noiden tilausten kanssa nyt...

  http://fasciner.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wishistä löytyy kyllä kaikkea kivaa pientä. :) Ite en oo koskaan kattonut noita senttejä, vaan tilannut vaan sen vaatteen sillä varauksella että se koko saattaa olla vähän pienempi verrattuna Suomen kokoihin.

   Poista
 2. En itse ole lähtenyt näihin ebayn kopioihin vaan pysynyt sielä real thingissä tekemässä ostoksia, mutta tavaroiden hinta ja laatu sekä palvelu on täysin sama kuin vanhan kunnon ebayn :) halpaa kannattaa tilata jotta ei pety ja ei kannata odottaa tavaraa kahteen viikkoon vaan ennemmin kahteen kuukauteen.

  Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
 3. Minä tilasin viime vuonna kasan rannekelloja Wishiltä ja täytyy sanoa että olin positiivisesti yllättynyt. Nyt olen miettinyt pitäisikö tilata kasa joulukrääsää sieltä :D Ja olin myös todella tyytyväinen asiakaspalveluun, joten täällä toinen suosittelija!

  http://jessyina.blogspot.nl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois kyllä tilata myös joulukrääsää sieltä! Hyvä idea! :D

   Poista
 4. Itse en ole Wishistä tilaillut, ja tuskin tulen tilaamaankaan, sillä arvostan tuotteissa hyvää laatua. Jos halvalla haluan jotain, niin suosin kirppareita tai Ebayta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Mutta usein olen positiivisesti kuitenkin yllättynyt, miten osa tuotteista on oiekasti ihan hyvällä laadulla tehtyjä!

   Poista
 5. Kivoja vaatteita! En usko että itse tilaan laadun takia, mutta ehkä jotain Halloween/Joulu/jne. krääsää vois harkita hahah :)
  Kiva nähdä sun YouTube-kanava! Itsekin olen pieni tubekanava(voiko noin sanoa?? :D), aloitin muutama viikko sitten :) ja ihana löytää uusia kasvoja! x

  http://nea-amalia.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei pitääpä käydä kattomassa sun kanava myös ja mahdollisesti laittaa tilaukseen! :)

   Poista
 6. Enn yleensä seuraile vlogeja, mutta oon kattonut jonkun verran sun videoita ja tykkään niistä tosi paljon! Oon tosi skeptinen tilaamaan netistä mitään, varsinkin just jostain Ebayn kaltaisilta sivuilta, mistä ei ikinä oikein tiedä, että mitä saa. Moni tuttu on viimeaikoina tilannut Wishiltä kaikkea ja tän postauksen luettuani taidan mäkin suunnata Wishin sivuille kattomaan, että löytyiskö sieltä jotain mitä tarvisin.

  Written by Neea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että oot tykännyt! :) Kannattaa käydä tilaamassa, mutta tilaa alkuun jotain halpaa niin ei sit ärsytä jos laatu ei vastaa sitä mitä oot odottanut. :D

   Poista
 7. Tosi hyvä ja tietoa antava postaus! Varmasti hyödyllinen jos Kiinasta aikoo tilailla jotain :) Hyvä video myöskin!

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Wish on mun mielestä ihan ok paikka ja jos tosiaan tuote onkin aivan sekundaa tai se ei koskaan tule, rahansa saa onneksi todella helposti takaisin! Mun hääkimppu on itse asiassa tilattu Wishin kautta enkä voisi tyytyväisempi olla! ♥

  VastaaPoista
 9. Tuolta varmasti tekee löytöjä mut mua ärsyttää jos laatu on huonoa, niin en sitten ole uskaltanut ottaa riskiä! :)

  https://taruanuelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Tilasin kesällä kaksi "1700 e" arvoista puhelinta, olivat ilmaisia vain 2 e postimaksut.
  Tuleminen kesti 5-6 viikkoa ja tulivat eri paketissa. Todellisuudessa puhelimet olivat aivan parinsadaneuron tavallisia, kamera 13/8 pixeliä, muistia 32 gb suoritin 2. Mutta vain kiina ja joku outo kieli, ei englantia.

  Molemmissa prepaid liittymä, hinta 10 e vuosi ja varapuhelimia, pitää nyt katella onko joku huijaus.

  VastaaPoista
 11. niin, päädyin maksamaan nuo aivan Nordean tililtä, eli en antanut muin osoitteeni.
  Minulle on tullut kuukausien, vuoden oston jälkeisiä veloituksia joten en anna ainakaan luottokortin numeroa, koska en seuraa niin tarkkaan ja 20 e veloitus aiheeton, tuottaa liikaa vaivaa.

  VastaaPoista